فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری - سال دوازدهم شماره 4 (تابستان 1399)

مجله زیست شناسی جانوری
سال دوازدهم شماره 4 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مژگان باقریان*، اکبر کریمی، علی اصغر پیله وریان صفحات 1-8
    هورمون گنادوتروپین جفتی انسان HCG در درمان  ناباروری استفاده میشود. وجود برخی فاکتورهای التهابی بدن باعث کاهش اثر درمانی HCG می شود. در نتیجه نیاز به یک عامل مکمل جهت بهبود عملکرد HCG می باشد. زنجبیل از پرسابقه ترین گیاهان دارویی با خاصیت ضد التهابی است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر HCG و زنجبیل بر رشد غدد جنسی و غدد ضمیمه رت نر نابالغ انجام شد. 24 سر رت نر نابالغ نژاد ویستار 3 هفته ای  به 4 گروه تقسیم بندی و به ترتیب با نرمال سالین، هورمون HCG، عصاره زنجبیل، هورمون HCG باضافه عصاره زنجبیل تیمارشدند. پس از دوره تیمار و تشریح، وزن بیضه و سمینال وزیکول اندازه گیری شد. پس از تهیه لام از این بافت ها، بررسی و شمارش سلول های اسپرماتوگونی نوع A و B و اسپرماتوسیت های اولیه و اندازه گیری  قطر لوله های اسپرم ساز و ضخامت لایه ژرمینال صورت گرفت. نتایج بر اساس برنامه آماری SPSS و آنالیزواریانس یک طرفه ANOVA  تجزیه و تحلیل شد. وزن بیضه در گروه تجربی1 (HCG) و گروه 3 (HCG با ضافه عصاره) در مقایسه با گروه شاهد افزایش داشته است اما دارای اختلاف معنی دار نیست. وزن کیسه منی، تعداد اسپرماتوگونی A و B، تعداد اسپرماتوسیت اولیه، قطر  لوله های اسپرم ساز و ضخامت لایه ژرمینال در گروه های تجربی 1 و 3 نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری داشته است. ترکیب عصاره زنجبیل و هورمون HCG می تواند بر رشد غدد جنسی و ضمیمه و بهبود روند اسپرماتوژنز تاثیر مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: HCG، زنجبیل، رت، غدد جنسی
  • منا پاطوقی، سوده غفوری فرد* صفحات 9-18

    بیان ژن مهار رشد اختصاصی 8 (GAS8) و RNA آنتی سنس طبیعی آن (GAS8-AS1) در بافت های توموری با منشا مختلف ارزیابی شده است. با این حال، ارتباط آنها با اختلالات مرتبط با ایمنی خیلی درک نشده است. در مطالعه حاضر، ما سطح بیان این ژنها را در 50 بیمار مبتلا به فرم عودکننده-بهبود یابنده ی مالتیپل اسکلروزیس (RRMS) با گروه کنترل افراد سالمی که از لحاظ سن و جنس همسان سازی شده بودند، ارزیابی کردیم. سنجش بیان بر نمونه های خون محیطی افراد شرکت کننده در آزمایش صورت گرفت. استخراج RNA کل از خون و سنتز cDNA از خون انجام شد، سپس با روشTaq-man PCR  و با طراحی پرایمر و پروب های اختصاصی سنجش صورت گرفت. بیان هر دو ژن در مقایسه با کنترل ها به صورت چشم گیری افزایش یافت (به ترتیب 001/0 = p < /em>  و 0001/0 p < /em> <). تفاوت در بیان GAS8 نیز در کل بیماران زن و زنان کمتر از 50 سال در مقایسه با افراد کنترل مربوطه معنی دار بود (به ترتیب 002/0 = p < /em>  و 006/0 = p < /em>). بیان GAS8-AS1 در بیماران مرد در هر دو زیر گروه مبتنی بر سن در مقایسه با افراد سالم مربوطه بالاتر بود (0001/0 =p < /em>). بیان هر دو ژن  در گروه مردان با سن شرکت کنندگان رابطه معکوس داشت اما این ارتباط با هیچ زیر گروه دیگری وجود نداشت. مطالعه حاضر اهمیت GAS8 و GAS8-AS1 را در بیماری زایی MS و نقش فرضی GAS8-AS1 به عنوان یک نشانگر تشخیصی در زیرمجموعه های بیماران نشان می دهد.

    کلیدواژگان: GAS8، GAS8-AS1، مالتیپل اسکلروزیس، بیان ژن
  • علیرضا پایمرد، بنفشه حیدری، مجید غلامی آهنگران* صفحات 19-29

    گیاهان دارویی با خاصیتآنتی اکسیدانی می توانند با ایجاد اختلال در روند تولید رادیکال های آزاد و خنثی سازی استرس اکسیداتیو باعث بهبود کمی و کیفی شاخص های باروری اسپرم و افزایش نطفه داری در خروس گردند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره گیاه زنجبیل بر پارامترهای بیولوژیک اسپرم خروس های گلپایگانی می باشد. در این بررسی، عصاره هیدروالکلی گیاه زنجبیل در غلظت های 0، 500، 1000 و 2000 میلی گرم در لیتر تهیه و به مدت چهار هفته به آب آشامیدنی 36 خروس بالغ نژاد بومی گلپایگانی اضافه شد. پس از 4 هفته، تاثیر غلظت های مختلف عصاره بر پارامترهای بیولوژیک اسپرم (تعداد، تحرک کلی، زنده مانی و مورفولوژی نرمال) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. به منظور ارزیابی انواع ناهنجاری ها در قسمت های مختلف اسپرم از رنگ آمیزی پاپانیکولا استفاده شد. نتایج نشان دادافزودن عصاره زنجبیل در تمامی غلظت ها به آب آشامیدنی موجب افزایش معنی دار تحرک کلی اسپرم و درصد اسپرم های با مورفولوژی نرمال گردید. این در حالی بود که افزایش معنی دار تعداد کلی اسپرم با قابلیت زنده مانی بالا نیاز به افزودن دوزهای بالای عصاره (1000 و 2000 میلی گرم) دارد. تفاوت معنی داری در برخی شاخص های فوق بین دو غلظت متوسط و بالای عصاره دیده نشد (05/0 < p < /em>). به طور کلی، مصرف مداوم زنجبیل موجب افزایش معنی دار شاخص های کمی و کیفی اسپرم خروس می گردد که می تواند در بهبود باروری نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: زنجبیل، اسپرم، خروس، باروری
  • ناهید شکوهی راد، طاهره باقرپور*، نعمت الله نعمتی، ویدا حجتی صفحات 31-44

    این پژوهش با هدف بررسی نقش بذر کدو و تمرین استقامتی بر نشانگان فشار اکسیداتیو بافت عضلات تند انقباض در رت های نر مسموم شده با پراکسید هیدروژن انجام شد. بدین منظور تعداد48 سر رت نر بالغ با وزن 20±220 گرم و 8 هفته، مطابق با مداخلات استرس (پراکسیدهیدروژن)، مکمل بذر کدو و تمرین استقامتی اجرا شد. جهت القا استرس اکسیداتیو تزریق درون صفاقی H2O2 با دوز 2 میلی مول بر کیلوگرم به صورت سه بار در هفته یک روز درمیان انجام شد. القا  مکمل بذر کدو به صورت 5/0 میکروگرم روزانه با تزریق درون صفاقی با غلظت UI/ml 300000 انجام شد. گروه های تمرینی روزانه تمرین هوازی بر روی تردمیل  را به مدت 8 هفته انجام دادند، پروتکل تمرین با سرعت 8  متر در دقیقه و شیب 10 درجه به مدت 30 دقیقه بر روی تردمیل در هفته ی اول شروع و به تدریج به سرعت 20 متر در دقیقه با زاویه ده درجه به مدت 60 دقیقه در هفته هشتم رسید. جهت تجزیه تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح 05/0=  استفاده گردید. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تمرین و دریافت بذر کدو به صورت جداگانه اثر معنی داری بر غلظت ATp < strong>، ADp < strong>، نسبت ATP/ADP ، MDA و PAB عضله طویل بازکننده انگشتان (تند انقباض) دارد (001/0 = p < /em>). اما تعامل تمرین و بذر کدو  بر MDA(56/0 = p < /em>) و نسبتATP/ADP  (88/0 = p < /em>) عضله طویل بازکننده انگشتان (تند انقباض) اثر معنی داری نداشت ولی بر سایر متغیرها تاثیر معناداری داشت (001/0 = p < /em>). مصرف مکمل بذرکدو و تمرین استقامتی می تواند باعث کاهش استرس اکسیداتیو در بدن گردد و مکمل یاری بذر کدو و تمرین استقامتی و اثرات آن  بر استرس اکسیداتیو نیاز به تحقیقات بیشتری در آینده دارد.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، مالون دی آلدهید، کدو، آنتی اکسیدان
  • عیدی علیجانی، مهسا محسن زاده، فاطمه آقاسی* صفحات 45-56
    هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر یک وهله فعالیت رکاب زدن همراه و بدون محدودیت جریان خون بر غلظت های سرمی هورمون تستوسترون، کورتیزول و فاکتور نکروز توموری آلفا در مردان سالم بود. بدین منظور 16 نفر از اعضای باشگاه آر 8 نیاوران انتخاب شدند. آزمودنی ها بر اساس توان به دو گروه رکاب زدن همراه با انسداد عروق پا و رکاب زدن بدون انسداد تقسیم شدند. جلسه تمرین شامل 3 وهله سه دقیقه ای رکاب زدن با شدت 50 درصد Wmax بود که بین هر وهله 30-45 ثانیه استراحت وجود داشت. گروه بدون انسداد نیز همین پروتکل را انجام داد با این تفاوت که در این گروه هیچ محدودیت جریان خونی وجود نداشت. خونگیری 24 ساعت قبل از شروع دوره تمرینی و 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون T مستقل و T  وابسته در سطح معناداری (05/0 p < /em> <) استفاده شد. نتایج نشان داد تغییرات درون گروهی تستوسترون و TNF-α در گروه انسداد و گروه بدون انسداد تغییرات معناداری را نشان نداد (05/0p ≥). همچنین تغییرات بین گروهی نشان دهنده عدم تفاوت بین دو گروه بود (05/0p < /em> ≥). تغییرات درون گروهی کورتیزول در گروه انسداد (05/0p < /em> ≤) بطور معناداری افزایش و در بدون انسداد (05/0p ≥) تغییر معناداری نشان نداد. تغییرات بین گروهی نشان دهنده تفاوت بین دو گروه بود (05/0p < /em> ≤). پژوهش حاضر نشان داد که فعالیت انسدادی به نسبت همان فعالیت بدون انسداد در پاسخ بر سطح سرمی تستوسترون و TNF-α در مردان سالم تاثیر معناداری نداشته است ولی این تفاوت در میزان کورتیزول معنادار بود. در نتیجه افرادی که تمایلی به انجام تمرینات شدید و طولانی ندارند می توانند جهت افزایش تستوسترون و کاهش عوامل التهابی با استفاده از تمرین محدودیت جریان خون و با یک شدت کمتر، به این امر نایل شوند.
    کلیدواژگان: هورمون تستوسترون، کورتیزول، تمرین انسدادی، فعالیت رکاب زدن، TNF-α
  • احمد کولیوند، سید محمد موسوی*، محمد ذاکری، وحید یاوری، نسیم زنگویی صفحات 57-69

    این پژوهش به منظور بررسی اثرات عصاره یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد آنزیم های کبدی و پارامترهای سرم خون بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. در این راستا تعداد 750 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن 5/0 ± 4/10 گرم در استخرهای بتنی پرورشی در 5 تیمار غذایی به ترتیب شامل، صفر (شاهد)، 5/0، 1، 2 و 3 درصد عصاره در جیره با سه تکرار به مدت 60 روز تغذیه شدند. بررسی فراسنجه های سرمی نشان داد، بین ماهیان تغذیه شده با عصاره یونجه و گروه شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت. بالاترین و کمترین سطح گلوکز سرم به ترتیب در تیمار 4 و تیمار 1 (شاهد) مشاهده گردید (05/0p <). بالاترین سطح پروتئین تام سرم در تیمار 2 و کمترین آن در تیمار 5، مشاهده گردید (05/0p <)، هر چندکه بین تیمار شاهد با تیمار 2 و تیمار 4، از نظر سطح پروتئین تام سرم، اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (05/0p >). بالاترین سطح آلبومین سرم در تیمار شاهد، ثبت گردید. بر اساس نتایج حاصله، سطوح مختلف عصاره یونجه باعث یک روند کاهشی در میزان تری گلیسرید و کلسترول سرم گردید. بیشترین سطح فسفر سرم در تیمار 4 و کمترین میزان فسفر سرم در تیمار شاهد، مشاهده گردید (05/0p <). سطوح منیزیم سرم نیز تحت تاثیر عصاره یونجه قرار گرفت (05/0p <). بر اساس نتایج حاصله، در سطوح سرم گلوتامیک اگزالواستیک ترانس آمیناز SGOT و سرم گلوتامیک پیروویک ترانس آمیناز SGPT سرم، اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی، در طول دوره 60 روزه تغذیه ای مشاهده نگردید (05/0p >). بالاترین سطح آلکالین فسفاتاز (ALP) سرم در تیمار 5 و کمترین آن در تیمار شاهد، مشاهده گردید (05/0p <). بالاترین سطح لاکتات دهیدروژناز (LDH) سرم در تیمار شاهد و کمترین آن در تیمار 3 و تیمار 4 مشاهده گردید (05/0p <). بر اساس نتایج حاصله، سطح 2 درصد عصاره یونجه در جیره غذایی بهترین تاثیر را بر پارامترهای بیوشیمیایی سرم و آنزیم های کبدی داشت.

    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، عصاره یونجه، آنزیم کبدی، پارامترهای بیوشیمیایی سرم
  • زهرا گودرزی، سید ابراهیم حسینی*، داوود مهربانی، سارا هاشمی صفحات 71-80
    متامفتامین به عنوان یک ماده توهم زا است که مورد سو مصرف میلیون ها نفر در سراسر دنیا قرار می گیرد. ایجاد سمیت سلولی در برخی از رده های سلولی از اثرات گزارش شده، این ماده روان گردان می باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر متامفتامین بر رشد سلول های بنیادی مزانشیمی بالغ استخراج شده از بافت آندومتر رحم موش های صحرایی انجام گردید. در این مطالعه تجربی سلول های بنیادی از بافت آندومتر رحم موش های صحرایی استخراج شد و پس از کشت آنها، با روش فلوسایتومتری و بواسطه مارکرهای CD34، CD90، CD105 و مزانشیمی بودن آنها مورد بررسی قرار گرفت. در پاساژ سوم کشت سلولی، اثر سمیت متامفتامین در غلظت 6/0 میلی مولار در طول مدت 1 الی 8 روز بر رشد سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق شده از بافت آندومتر رحم توسط فرمول PDT= T×  محاسبه گردید سلول های جدا شده از بافت آندومتر رحم، 24 ساعت بعد از انتقال به فلاسک کشت سلولی، کاملا به کف فلاسک چسبیدند. این سلول ها از نظر بیان مارکرهای سطحی غیر هماتوپویتیک (CD90، CD105) مثبت و از نظر بیان مارکر هماتوپویتیک (CD34)  منفی بود، بنابراینهویت مزانشیمی بودن این سلول ها تایید گردید. نتایج آزمون شمارش سلولی نیز حاکی از کاهش معنادار رشد سلول های تیمار شده با 6/0 میلی مولار متامفتامین در مقایسه با گروه شاهد بود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد سلول های جدا شده از بافت آندومتر ، از نوع بنیادی مزانشیمی بوده که بر اساس نتایج حاصل از شمارش سلولی مشخص گردید که متامفتامین می تواند با القاء اثرات سمیت سلولی باعث مهار رشد در آنها گردد.
    کلیدواژگان: متامفتامین، اندومتر، سلول بنیادی، رشد سلولی، موش صحرایی
  • الهه ماهرانی*، نسترن اصغری مقدم، بهاره پاکپور محمودآباد صفحات 81-92

    استرس یک محرک قوی است که برای تعدادی از بیماری های روانی و نوروبیولوژیک به عنوان یک فاکتور آسیب زا تلقی می شود. در میان دوره های مختلف زندگی، دوره جنینی از حساسیت و انعطاف پذیری بالایی برخوردار است و تجربیات مادر در دوران بارداری می تواند به گونه ای شکل دهنده و پیش بینی کننده آینده رفتاری فرزند وی باشد.در مطالعه حاضر از مدل جدیدی ازاسترس اجتماعی در دوران بارداری مادر استفاده شد و تاثیر آن در رفتار فرزندان در بزرگسالی مورد مطالعه قرار گرفت. از20 سر رت ویستار باوزن تقریبی150-200گرم استفاده شد.رت ها پس از بارداری به دو گروه کنترل و استرس تقسیم شدند.گروه استرس از هفته دوم بارداری، تحت استرس بی حرکتی و شکارگر همراه با بی ثباتی اجتماعی قرار گرفت. تاثیر استرس مادر، در فرزندان در سن بزرگسالی با آزمون جعبه تاریک- روشن مورد بررسی قرار گرفت. در گروه استرس نشان داد که T1 (میزان تاخیر در اولین ورود به محفظه روشن) به طور معناداری (0020/0=p < /em>) نسبت به گروه کنترل، افزایش داشت. T2 (زمان کلی که حیوان در محفظه روشن می گذراند) و n (تعداد ورود به محفظه روشن) به طور معنا داری به ترتیب (0003/0 = p < /em> و 0001/0<  p < /em>)  نسبت به گروه کنترل کاهش داشت. این تغییرات در مورد جنس نر برای هرکدام از پارامتر های مذکور نسبت به جنس ماده بارزتر بود. القای مدل جدیدی از استرس اجتماعی تاثیر قابل توجه و متفاوتی را در رفتار مادر و به دنبال آن دررفتار فرزندان وی درسن بزرگسالی داشت. همچنین نتایج نشان دهنده تفاوت مقاومت دو جنس نر و ماده در برابر استرس بود.

    کلیدواژگان: استرس دوران بارداری، رت، استرس شکارگر، استرس محدود کننده، سیستم عصبی، زادگان
|
  • Mozhgan Bagherian *, Akbar Karimi, Ali Asghar Pilevarian Pages 1-8
    The human chorionic gonadotropin (HCG) hormone is used for infertility treatment. The existence of some inflammatory factors reduces the therapeutic effect of HCG. Therefore, a complementary factor is needed to improve HCG performance. Zingiber is the oldest herbal medicines with antiinfammatory property. Thus the aim of this study was to investigate the effect of HCG and Zingiber extract on the gonads and accessory glands in the immature male rats. A total of 24 immature male Wistar rats were divided into four groups and treated with physiology serum (control), HCG hormone (experimental 1), zingiber extract (experimental 2), and HCG combined with Zingiber extract (experimental 3). After treatment, rats were autopsied. The testis and seminal vesicle were weighed. After tissue slide preparation, types A and B spermatogonia cells and primary spermatocytes were counted and the diameter of the seminiferous tubules and the thickness of the germinal layer were measured. The obtained results were analyzed using one-way analysis of variance (ANOVA) in SPSS software. The research results showed that the testicle weight in the experimental group 1 (HCG) and experimental group 3 (HCG and extract) has increased in comparison with the control group, but there is no significant difference. The weight of the seminal vesicle, number of types A and B spermatogonia cells, number of primary spermatocytes, diameter of seminiferous tubules, and thickness of the germinal layer have significantly increased in the experimental group 1 and experimental group 3 compared to control. HCG combined with Zingiber extract can positively affect the growth of gonads and accessory glands and development of spermatogenesis.
    Keywords: HCG, Zingiber, Rat, Gonads
  • Mona Patoughi, Soudeh Ghafouri-Fard * Pages 9-18

    Expression of the growth arrest specific 8 (GAS8) and its naturally occurring antisense RNA (asRNA) (GAS8-AS1) was assessed in tumoral tissues of different origins. However, their association with immune-related disorders has been poorly understood. In the current study, we evaluated the expression levels of these genes in 50 relapsing remitting multiple sclerosis (RRMS) patients compared with age and sex matched control. Expression assays were performed on peripheral blood samples of study participants following extraction of total RNA and cDNA synthesis using blood. Measurements were then made using the TaqMan (Real Time PCR) method with specific primers and probes sequences. Expression of both genes was significantly higher compared to controls (P=0.001 and p < 0.0001 respectively). The difference in GAS8 expression was also significant in all female patients and females aged less than 50 compared to the corresponding control subjects (P=0.002 and 0.006 respectively). GAS8-AS1 expression was higher in male patients in both age-based subgroups compared to the corresponding healthy subjects (p < 0.0001). Expressions of both genes were inversely correlated with age of male participants but no other subgroups. The current study shows the importance of GAS8 and GAS8-AS1 in the pathogenesis of MS and the putative role of GAS8-AS1 as a diagnostic biomarker in a subset of patients.

    Keywords: GAS8, GAS8-AS1, Multiple Sclerosis, Gene expression
  • Alireza Paimard, Banafsheh Heidari, Majid Gholami-Ahangaran * Pages 19-29

    Medicinal plants with antioxidant properties can quantitatively and qualitatively improve the sperm fertility indicators and increase sperm fertilization in roosters by disrupting the production of free radicals and neutralizing oxidative stress. The aim of this study was to investigate the effect of different concentrations of ginger extract on the biological parameters of Golpayegani rooster sperm. In this study, the hydroalcoholic extract of ginger in concentrations of 0, 500, 1000 and 2000 mg / L was prepared and added to the drinking water of 36 adult male Golpaygani roosters for four weeks. After four weeks, the effect of different concentrations of the extract on sperm biological parameters (number, total motility, survival and normal morphology) was investigated and compared. Papanicolaou staining was used to evaluate a variety of abnormalities in different parts of the sperm. The results showed that adding ginger extract in all concentrations to drinking water significantly increased the overall motility of sperm and the percentage of sperm with normal morphology. However, a significant increase in the total number of sperm with high viability requires the addition of high doses of the extract (1000 and 2000 mg). There was no significant difference in some of the above indicators between the mean and high concentrations of the extract (P>0.05). In general, continuous consumption of ginger significantly increases the quantitative and qualitative indicators of rooster sperm and plays a role in the improvement of fertility in rooster.

    Keywords: Ginger, sperm, rooster, Fertility
  • Nahid Shokohirad, Tahereh Bagherpour *, Nematollah Nemati, Vida Hojati Pages 31-44

    The aim of this study was to investigate the role of pumpkin seeds and endurance training on oxidative stress syndrome in fast-twitch muscle tissue in male rats poisoned with hydrogen peroxide. For this purpose, a total of 48 adult male wistar rats weighing 220 ± 20 gr and at 8 weeks were administered in accordance with stress interventions (hydrogen peroxide), pumpkin seeds supplementation, and endurance training. In order to induce oxidative stress, intraperitoneal injection of H2O2 at a dose of 2 mmol/kg was performed three times a week every other day. Inoculation of pumpkin seeds was performed at 0.5 μg/day with intraperitoneal injection at a concentration of 300000 U/ml. The exercise groups daily exercised endurance training on a treadmill for 8 weeks, the endurance training protocol started at a speed of 8 m/min and the 10-degree gradient was started for 30 minutes on the treadmill in the first week and gradually increased to 20 m/min at an angle of 10 degrees for 60 minutes on the eighth week. For data analysis, repeated measures ANOVA and Bonferron's post hoc test were used at the level of =0.05. The results showed that training and receiving pumpkin seeds individually had significant effect on ATP concentration, ADP, ATP/ADP ratio, MDA and PAB of extensor finger muscle (fast-twitch) (p < /em> = 0.001). However, the interaction between training and pumpkin seeds had no significant effect on MDA (p < /em> = 0.56) and ATP/ADP ratio (p < /em> = 0.88), and extensor finger muscle (fast-twitch), but had significant effect on other variables (p < /em> = 0.001). Pumpkin seeds supplementation and endurance training can reduce oxidative stress in the body. Further research is required to be done on the supplementation of pumpkin seed and endurance training and its effects on oxidative stress.

    Keywords: Exercise, Malondialdehyde, Pumpkin, Antioxidant
  • Eidi Alijani, Mahsa Mohsen Zadeh, Fatemeh Aghasi * Pages 45-56
    The aim of the present study was to investigate the effects of a single bout of cycling exercise with and without blood flow restriction on serum concentrations of testosterone, cortisol and tumor necrosis factor-alpha in healthy men. For this purpose, 16 members of R8 Niavaran Gym were selected. Subjects were divided into two groups according to their power: cycling with foot arteries blockage and cycling without foot arteries blockage. The training session consisted of 3×3-minutes cycling with 50% Wmax intensity, with a rest interval of 30-45 seconds. The group without arteries blockage performed the same protocol, except that there were no blood flow restrictions. Blood samples were taken 24 hours before the start of the training period and 24 hours after the last training session. Data were analyzed using independent t-test and dependent t-test at the significant level of P <0.05. The obtained results showed that within-group changes in testosterone and TNF-α in the arteries blockage group and without arteries blockage group showed no significant changes (P≥0.05). Also, between-group changes showed no difference between the two groups (P≥0.05). the within-group changes of cortisol significantly increased in the arteries blockage group (P≤0.05) and did not show a significant change in the group without arteries blockage (P≥0.05). Between-group changes showed a difference between the two groups (P≤0.05). The present study showed that blood flow restriction activity had no significant effect on serum testosterone and TNF-α levels in healthy men in relation to the same activity without blood flow restriction, but this difference was significant in cortisol level. As a result, people who are reluctant to do intense and long-term exercise can increase testosterone and reduce inflammatory factors using a less intense restricted blood flow exercise.
    Keywords: Testosterone hormone, Cortisol, Restriction exercise, Treadmill activity, TNF-α
  • Ahmad Kolivand, Seyed Mohammad Mousavi *, Mohammad Zakeri, Vahid Yavari, Nasim Zanguee Pages 57-69

    This study was conducted to investigate the effects of alfalfa (Medicago sativa) extract on hepatic enzymes performance and serum biochemical parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). In this regard, 750 fish (initial weight: 10.4 ± 0.5 g) distributed in concrete pools and fed by 5 dietary treatments including 0 (control), 0.5, 1, 2, and 3 percent of alfalfa extract, respectively for 60 days. Serum parameters analysis showed that there was a significant difference between fish fed with alfalfa extract and control group. The highest and lowest levels of serum glucose were observed in treatment 4, and treatment 1 (control), respectively (p < 0.05). The highest level of total serum protein was observed in treatment 2, and the lowest was observed in treatment 5 (p < 0.05). However, there was no significant difference between control, treatments 2, and treatment 4 in terms of total serum protein level (p > 0.05). The highest level of serum albumin was recorded in control. Based on the results, different levels of alfalfa extract led to a downward trend in serum triglyceride and cholesterol levels. The highest level of serum phosphorus was observed in treatment 4, and the lowest level was observed in the control (p < 0.05). Serum magnesium levels were also affected by alfalfa extract (p < 0.05). Based on the results, no significant differences were observed between experimental treatments in serum SGOT and SGPT levels during the 60-day experimental feeding period (p > 0.05). The highest level of serum alkaline phosphatase (ALP) was in treatment 5 and the lowest level of serum ALP was observed in control (p < 0.05). The highest level of serum lactate dehydrogenase (LDH) was observed in control and the lowest in treatments 3 and 4 (p < 0.05). Based on the results, 2 percent of alfalfa extract in the diet had the best effects on serum biochemical parameters and hepatic enzymes.

    Keywords: Rainbow trout, Alfalfa extract, Hepatic enzyme, serum biochemical parameters
  • Zahra Goudarzi, Seyyed Ebrahim Hosseini *, Davood Mehrabani, Sara Hashemi Pages 71-80
    Methamphetamine is a hallucinogenic substance abused by millions of people all around the world. Cellular toxicity in some cell lines is one of the reported effects of this psychoactive substance. Therefore, this study was conducted to investigate the effect of methamphetamine on the growth of adult mesenchymal stem cells extracted from uterine endometrial tissue in rats. In this experimental study, stem cells were extracted from uterine endometrial tissue in rats, and after cultivation, they were investigated in terms of being mesenchymal using flucytometry method and by CD34, CD90 and CD105 markers. In the third passage of cell culture, the effect of methamphetamine toxicity at a concentration of 0.6 mmol was investigated in a 1-8 day period on the growth of mesenchymal stem cells derived from uterine endometrial tissue by formula PDT= T× . Cells isolated from uterine endometrial tissue adhered completely to the floor of the flask 24 hours after being transferred to the cell culture flask. These cells were positive for non-hematopoietic surface marker expression (CD90, CD105) and negative in terms of hematopoietic marker (CD34) expression, so the mesenchymal identity of these cells was confirmed. The results of the cell count test also showed a significant reduction in the growth of cells treated with 0.6 mmol methamphetamine compared to the control group. The results of this study showed that the cells isolated from the uterine endometrial tissue were of the basic mesenchymal type. The results of cell counting revealed that methamphetamine can inhibit growth by inducing the effects of cell toxicity.
    Keywords: Methamphetamine, Endometrium, Stem cell, Cell growth, Rat
  • Elaheh Maherani *, Nastaran Asghari Moghaddam, Bahareh Pakpour Mahmoudabad Pages 81-92

    Stress is a strong stimulant that is considered as a damaging factor for a number of psychiatric and neurobiological disorders. Among different periods of life, embryonic life has a high degree of sensitivity and flexibility; hence, maternal experiences during pregnancy can form and predict the behavior of her descendent. In the present study, a new model of social stress was used during the rat pregnancy period to examine its influence over the behavior of adolescent offspring. Twenty Wistar rats (weighed approximately150-200gr) were used. After gestation, rats were divided into a control group and a stress group. The stress group members were subjected to restraint stress and predator stress with social instability since the second week of pregnancy. The effect of maternal stress was studied in offspring by dark-light box test during adolescence. The stress group showed a significant increase in the delay time for the first entry into the light box (T1) in comparison to the control group (p =0.0020(. The total time the animal remains in the light box (T2) and the number of the entries into the light box (n) decreased in comparison with control group, respectively )p =0.0003, p <0.0001). These variations were more prominent for males than females for all the above mentioned parameters. The induction of a new social stress model had a significant and different impact on the behavior of the mother and her offspring in adulthood. The results also revealed the difference between male and female resistance to stress.

    Keywords: Prenatal stress, Rat, Predator stress, Restraint stress, Nervous system, offspring